Sådan får du malet loftet

Står du og skal have opfrisket værelserne i dit hjem, kan du gøre meget ved værelsernes udseende med frisk maling til vægge og loft. Men før du går i gang med væg- og loftsmaling er der nogle ting som skal klares først. Særligt maling af loftet kan give et et løft til ethvert rums udseende.

Gamle malinglag og snavs skal rengøres fra vægge og lofters overflade, så den nye væg- og loftsmaling hæfter ordentligt til væggen. Man kan bruge noget grundrens inden for at være ekstra sikker på at væggene er ordentligt rengjort. Derudover skal huller og revner fikses i væggen, så det bliver en pæn og jævn overflade.

Når man vælger blant andet loftmaling er der mange forskellige mærker på markedet. Det kan derfor også være svært at gennemskue hvilken type er bedst. Køb loftmaling online, da du kan spare mange penge på kvalitetsprodukter. Her finder man et godt udvalg af de bedste produkter. Kvalitetsmaling fra gode producenter er som regel at foretrække, da de både dækker bedre og kræver færre lag. Samtidig er der ikke lige så stor risiko ved allergi.

Mange vælger en loftmaling som er hel mat. Det smarte ved at vælge en hvid loftsmaling er, at det giver den mest optimale lysspredning i rummet. Skal du også male væggene i en anden farve, er det bedst at starte med at male loftet før væggene. På den måde undgår man malingstænk på nymalede vægge.

Når du maler loftet kan det betale sig at bruge penge på godt udstyr, da det er det halve af arbejdet. At male lofter er ikke nogen nem opgave. Og det er også en god idé at forarbejde vægge og lofte godt inden, da det gør resultatet pænere bagefter. Når du påfører maling på loftet er det smartest med en rulle. Påfør malingen i lysets retning fra vinduet og indad. Mal fra det vindue hvor der slipper mest lys ind.