Ryngning er et stort problem, ikke både i Danmark, men i hele verden. Rigtig mange mennesker ryger i dag til daglig almindelige cigaretter, hvilket forårsager sygedomme, som kræft eller hjerte kar sygdomme. Dette er bare to sygedomme, som man kan risikere at få, når man er ryger. Men bare i løbet af 10 år, er der sket en markant reduktion i danskernes rygning. En af grunden til dette, er at der er kommet et nyt alternativ på markedet.

Nyt alternativ

Et nyt alternativ er nemlig kommet på markedet. Nemlig en e cigaret. Flere og flere mennesker både i Danmark og verden over, er begyndt at benytte en e cigaret, enten som erstatning til de almindelige cigaretter, eller som middel til et rygestop. Det er nemlig en genial opfindelse, hvis man gerne vil have et nyt alternativ til de almindelige cigaretter. Der er også mange flere fordele med produktet.

Fremgangsmåde

Mne hvordan fungere en e cigaret egentligt, og hvorfor er det en genial opfindelse. En el smøg fungerer sådan, at det en elektronisk cigaret, der indeholder e-væske, et varmelegeme og et batteri. Det betyder den kan producere damp ved indånding, og på den måde virker som en cigaret, dog er den genbrugelig. En elektronisk cigaret består af 3 dele. Den første del, er E-værkebeholderen, som er mundstykket, men samtidig har en lille beholder, som skal indeholde den væske, der skal fordampe. Den næste komponent, er den som giver varme til e-væsken, som danner dampen. Og det sidste stykke er 0, der giver strøm til den elektroniske cigaret, og er genopladeligt.
Væsken, som også kaldes e-væske eller e-juice, som pyttes i e-cigaretten, er enten juice eller juice med nikotin. Man kan selv vælge om man vil have nikotinen i eller ej, det kommer helt an på hvor afhængig man er af den. Både juicen og nikotinen findes i flere varianter. Nikotinen kan man få i forskellige styrker, altså hvor stærk nikotinen skal være. Juicen derimod er det sjove ved en el smøg, da man kan få den i utallige forskellige smagsvarianter. Disse smagsvarianter, kunne eksempelvis være jordbær, lakrids, mentol, og mange andre. Man kan også få juicen i som almindelige cigaret smag.

Hvor skadeligt er det?

Den elektronisk cigaret har fået utroligt meget omtale i medierne, og man er endnu ikke kommet frem til om det er skadeligt eller ej. Men det ser ud til at har en fantstisk appeal til mange rygere. Det får dem til at stoppe med at ryge almindelige cigaretter, og på længere sigt, stoppe helt. Undersøgelser viser også, at folk har lettere ved at stoppe med at ryge ved brug af e-cigaret, end andre former for midler.