Hvis man har en Gasgrill eller kugle grill eller cobb grill så kan man altid starte en fest. Det er også en nem måde at få noget hurtigt mad på hvis man ikke lige gider stå inde ved komfuret når man har gæster. Mange har jo nogle ret små køkkener hvor det er svært at indgå i de sociale bånd som der jo foregår til en fest, og det er nemmere at være social rundt om en gasgrill eller kugle grill eller cobb grill hvor alle kan deltage i madlavningen og hvor mange kan hjælpe til og se det hele ske. Så kan man også selv bestemme hvad man vil spise.

Det er populært med en grill buffet

Det er blandt andet meget populært at servere en grill buffet for sine gæster hvor gæsterne selv smider en bøf på en gasgrill eller cobb grill og derfor bare vælger fra en rå buffet om de vil have kyllingebøf eller grisebøf eller oksekødsbøf. Der kan jo også være en vegetar til stede som så kan putte tofu eller en masse grøntsager på grillen og så bare spise det.

Man kan også sagtens lave kartofler og andet tilbehør på grillen, men en klassiker er godt nok bare at servere en god og hjemmelavet kartoffelsalat med enten purløg eller persille eller karry. Man kan også koge helt nye kartofler og så putte masser af smør på og en stor håndfuld sprød grøn persille. Og så kan man også lave nogle lækre flutes eller foccaciabrød med masser af olivenolie og andre krydderier. Man kan også servere dejlige kølige drikkevarer. Nogle er jo til sodavand og øl, men det er langt mere sofistikeret med en drink af en slags. Hvis det er sommer kan det virkelig godt betale sig med en frisk mojito som med mynte pepper hele måltidet op. Ellers kan man lave en punch bowle. Det lyder måske lidt oldschool og gammeldags men det er faktisk supercool og helt moderne i de festlige selskaber der er til en sommerfest.