Hvem vasker trapperne?

Jeg har boet i etageejendom i mange år. Da jeg var barn, boede jeg med min familie i en udlejningsejendom og her stod udlejer for trappevasken. Der var selvsagt aldrig problemer med renligheden i trappeopgangen. Det var der til gengæld, da jeg boede i en etageejendom med andelsboliger. Her stod vi selv for trappevasken og trappen fremstod ofte nusset på de etager, hvor trappevasken ikke blev taget seriøst. Heldigvis boede jeg på repos med en meget pligtopfyldende ung pige, så vores første sal var altid ren. Da jeg studerede boede jeg i en opgang med unge mennesker. Her boede jeg på øverste etage og delte toilet med naboen. Toilettet var placeret ude på trappeafsatsen mellem vores to lejligheder. Afskærmet, heldigvis, og et trin op, så vi kaldte toilettet for ”kongetronen”. Jeg nåede at bo med to naboer i mine tre år på studiet. Min første nabo var udlejers barnebarn, og hun gjorde troligt rent til tiden. Både trapper og kongetrone. Herefter fik jeg en ung herre som nabo. Min unge herrenabo tog lidt lettere på rengøringen, og jeg bøvlede konstant med, hvordan jeg kunne formidle den manglende rengøring til ham. Jeg slugte min frustration for ikke at risikere vores gode naboskab.

Hvem vasker vinduerne?

Det samme kan gælde vinduer. I etageejendomme findes der ofte også vinduer på fællesarealerne. Hvem vasker dem? Hvis naboer bliver uenige om rengøringsnivauet kan der nemt komme nabokonflikter, hvilket kan gøre det ulideligt at bo i ejendommen. Det kan derfor klart anbefales at købe hjælp udefra til både vinduespolering og trappevask. Rengøringsfirmaet Resolut kan hjælpe med Professionel rengøring i Aalborg og Nordjylland. Du kan således undgå at blive stresset over at skulle klare rengøringen til bestemte deadlines eller have sure naboer til at jage dig, fordi I ikke har samme standarder med hensyn til den udvendige rengøring. Om du bor i udlejning, ejerbolig- eller andelsboligejendom, så kan et rengøringsfirma være en god løsning. Er pengene ikke umiddelbart på kontoen, kan I f.eks. lave markedsdage, hvor I sælger jeres gamle ting, bager kager eller laver plantestiklinger. Alt sammen noget, der kan biddrage til de fælles udgifter. Samtidig giver det også en følelse af sammenhørighed, når man løser en opgave sammen.