Danmark er kendetegnet ved at vi ikke har nogen naturressourcer af betydning, altså bortset fra olien i Nordsøen selvfølgelig, men det er faktisk ikke ret mange der er beskæftiget med at udvinde og forarbejde dette. Det som vi derimod har er veluddannede og motiverede medarbejdere, der sammen driver og udvikler vores mange dygtige virksomheder. Men når man skal bruge medarbejdere er det ikke nok at kigge på de enkeltes kvalifikationer og sikre sig at disse passer til de opgaver som man skal have løst. Der er så mange andre parametre der er enormt vigtige og derfor er det en rigtig god idé at bruge en ekstern partner så man har behov for noget rekruttering.

Professionel Rekruttering er nemlig ikke kun velegnet til headhunting af topledere og nøglemedarbejdere, men faktisk så kan man med fordel bruge ekstern rekruttering til ansættelse af alle typer af medarbejdere. Dels så har rekrutteringsfirmaerne stor erfaring i at skrive jobannoncerne, og de kan også tage det store arbejde med at screene og sortere i de mange ansøgninger der forhåbentlig kommer. Herefter kan de så tage den første samtale med et antal kandidater som ser ud til at passe til den profil man søger. Altså passer både med det faglige og det personlige, så man kan passe ind i virksomheden.

Rekrutteringsfirmaet kan også være med ved de forskellige jobsamtaler, hvor det er virksomheden der interviewer kandidaterne, og de kan komme med værdifuld feedback på disse samtaler, da de tit ser nuancer som intervieweren ikke lige spotter.

Men når man går efter en ny topchef, eller udvalgte nøglemedarbejdere, så er man selvfølgelig ofte nødt til at finde disse hos en konkurrent eller en samarbejdspartner, og her er det afgørende at denne headhunting kan holdes udenfor virksomhedens regi, og dermed foregå anonymt i forhold til hvem virksomheden er.