Du kan få trænet hele kroppen med en crosstrainer, fordi den er designet til at tone forskellige kropsdele med en lav bevægelse effekt. Ved at bruge crosstraineren kan du blandt andet få et sundere hjerte, styrke dine knogler og øge din lungekapacitet. Folk tror ofte fejlagtigt, at crosstraineren er en nem øvelse, der ikke giver nær så meget som løb og roning, men dette er ikke tilfældet. En crosstrainer fokuserer på bestemte muskler, og du får derfor en mere fokuseret træning. Løb kan skade dine led mens romaskiner kan føre til overanstrengelser. Med en crosstrainer får du en mindre stressende træning.

En stor kombination af muskelgrupper

Når man cross træner kombinerer man den nederste del af kroppen, arme og skuldre, hvilket betyder at mange muskelgrupper kommer i brug. Bevægelsen på en crosstrainer kræver at man bruger lægmuskler, biceps, triceps og endda mavemuskler. Med tiden som du vænner dig til hvert program kan du øge niveauet ligesom på et traditionelt løbebånd. En af de vigstige fordele ved en crosstrainer er, at alle kan bruge den. Bevægelsen er nemlig skånsom for dine led og du kan indstille maskinen til at køre i dit eget tempo. Efterhånden som du bliver mere sikker på maskinen, kan du prøve med en tungere vægt, hvilket betyder at musklerne arbejder hårdere og din udholdenhed øges.

En fleksibel træning

Hvis du ikke er glad for at komme i fitnesscentre, kan du anskaffe dig en crosstrainer hos jyskfitness online og få den med hjem. Lige nu kan du finde crosstrainer tilbud på deres webshop. Når du modtager maskinen kan du starte ud med at træne på et lavt niveau i 5 – 10 minutter. Når du er tilfreds med din evne til at fuldføre træningen, kan du øge både niveauet og tiden på maskinen. Hvis du kommer op på 30 minutter på en moderat hastighed kan du nemt forbrænde 200 kalorier. Crosstraineren er fleksibel, så du kan indstille den så den passer til dit tempo. Men husk på, at jo mere tid du bruger på crosstraineren, jo større positiv effekt vil du se på din krop. En mere avanceret brug af maskinen kan forbrænde langt over 1000 kalorier på bare 30 minutter. Kig forbi Jyskfitness.dk for at høre om deres crosstrainer tilbud.