Når man købet gode gedigne møbler, eller man er så heldig at arve nogle, som også kommer til at betyde noget for en, så er det altså ikke så nemt, at smide dem ud, hvis de begynder at se for slidt ud. Men i stedet for så at stille dem et sted, hvor man ikke får nogen glæde af dem, kunne man i stedet for prøve at give dem nyt liv. For der er nemlig gode muligheder for, at give sine møbler nyt liv, enten via ompolstring, hvis der er tale om et stofmøbel, eller ved farvning af læder, hvis der er tale om lædermøbler. Begge metoder kan give virkelig gode resultater, som får en til at føle, at man har fået et helt nyt møbel. Og så behøver man jo heller ikke at smide nogen af dem ud.

BEvar de gamle arvestykker

Der er rigtig mange, som på et eller andet tidspunkt arver nogle møbler, fra en eller anden ældre generation, enten i familien eller i omgangskredsen. Og for mange, så får dette møbel også en affektionsværdi, som gør, at det kan være svært at skille sig af med møblet. Men så er det jo smart, at man forholdsvis nemt, at få fikset det, så det igen ser ud som ny. Har man et stofmøbel, findes der mange steder, som tilbyder ompolstring af møbler med rigtig gode resultater. Så kan man selv vælge, hvad for noget stof, man godt kunne tænke sig, at møblet blev betrukket med. Man kan også bestemme, hvis man synes der skal knapper, knaster eller noget andet fint på, bare for at gøre den ekstra speciel. Men nyt liv, det får stolen i hvert fald uden tvivl.

Læder der er så godt som nyt

Måske man har set et lædermøbel, som har stået i solen lidt for længe, og derfor er blevet affarvet og kedeligt at se på. Sådan et møbel har ikke meget liv tilbage i sig. Men i stedet for at smide det ud, så kan man forsøge sig med farvning af læder. For det er nemlig muligt at farve læderet tilbage til sin originale farve, som helt sikkert ser meget bedre ud, end den affarvede farve, som læderet godt kan få. Samtidig er farvning af læder heller ikke svært, så længe man bare følger instruktionerne.

Plej møblerne efterfølgende

Når man så har fået sine møbler til at se ud, som man gerne vil have. Så er det også vigtigt, at man efterfølgende husker at behandle dem rigtig. Det kunne for eksempel være ved at give sine lædermøbler læderpleje. Så er man nemlig sikker på, at læderet hele tiden bliver holdt smidigt, så det er flot at kigge på, og derved tager det heller ikke helt så godt imod sol og andet som kan blege det. Så det er altså en rigtig god ide.